En olis uskonu sanovani tätä, mutta viime aikoina oon potenu ompeluähkyä. Pitkään piti sulatella, mutta heti kun Sampsukasta tuli kangaslähetys, niin ähky oli muisto enää. :) Sain myös tilattua viimein neppipihdit (!!!) ja läjän kam-neppejä, tässä on tullu sit nepiteltyä kaikennäköstä mitä tielle on sattunu. Ihanan äänetöntä ja helppoa tuo pihtien käyttö!

Ellille on pitäny jo pidemmän aikaa ommella 74cm bodeja, kankaat vaan on puuttunu.
Ekana ihanan pirteä pallobody noista sampsukan trikoista, resorit myös samasta paikasta.
Alemmissa kuvissa kankaat samasta paikasta, tuo raitakankaan pinkki väri on todellisuudessa paljon pinkimpi. Trikoolla kanttaaminen vaan on tympeää, kun ei asetu yhtä nätisti kuin resori.
Ja raitoja en edes yrittänyt kohdistaa..
Kaava kaikissa Ottobre 5/2006, leveyttä lisäsin vähän ku kangas ei pahemmin jousta ja malli on kapea, haaraa myös muokkasin kestovaipalle sopivammaksi.
Pari paitaa koossa 74 Ottobren 4/2010 kaavalla. Ensimmäisen paidan trikoo sampsukasta, toista paitaa varten silppusin Indiskasta vuosia sitten ostamani kylpytakkimaisen tunikan. Kankaan takia en ole poiskaan heittänyt, vaikka malli ei sopinut mulle mitenkään päin.
Myös hihattomille alusbodeille on tarvetta, neulepaitojen alla hyviä! Kaava näissä molemmissa sama muotimuksusta, koko 74. Kankaiden erilainen joustavuus vetää hassusti eri näköisiksi. Pari hihatonta olis vielä tuossa odottelemassa ompelemista, mutta tylsän värisiä kun ovat niin en oo jaksanu nähä vaivaa.


Ellille myssy ruskeasta velourista, malli sama oma mitä oon käyttäny. Niskaan laitoin kanttauksen sijasta resorin eri tavalla, suojaa paremmin kylmältä.


Ja nukelle vielä leuan alle solmittava myssy omalla kaavalla. Nuken päällä oleva nasuasu mahtui Ellille jouluna, ajatelkaas! :) Tilava se ei ollut, mutta ei liian pienikään.


Semmonen pläjäys nyt, lisää saattaa olla tulossa jos jaksan alottaa uuden ompelu-urakan.