Tämmösiä 10 minuutin töitä ku tekee muutaman, ni tulee ahkera ja aikaansaava olo. :D Itsepetosta kenties..
Mulla on jo kuukausia ollu mielessä, että pitäs tehä tää seuraava, mutta eipä oo tullu aikaseks tehtyä.. Vaikka aikaa meni äärimmäisen vähän eikä edes kaavoja tarvinnut piirtää!
Me kuljetaan Ellin kans jonkin verran niin, että turvakaukalo on vaunurunkoon liitettynä pelkästään. Pienet peitot tippuu hankalasti jos ne on viritelty lämmikkeeksi, eikä makuupussiakaan saa laitettua turvavöiden takia. Emmaljungalla olis kaukaloon ihan oma jalkapeitekin olemassa, mutta miksi maksaa kallis hinta sellaisesta, jonka voi tehdä itse? Tarvittiin kaksi palaa fleeceä, kaksi pätkää kuminauhaa, kaksi palaa tarran koukkupuolta, saumuri ja ompelukone. Fleecen leikkasin U:n muotoon, kuminauhaa U:n reunasta reunaan, yläreunaan vielä pätkä, vähän saumurointia&ompelua, tarrat paikalleen ja valmista tuli. Turvaistuimessa oli jo valmiiksi tarranauhan lenkkipuolet, niitäkään ei tarvinnut laittaa. Vettähän tämä ei tietenkään pidä, mutta harvemmin sateeseen kaukalon kanssa mennäänkään. Fleece muistaakseni Myllymuksuilta.


Valehtelin viimeksi, kun väitin ettei meillä ole pinkkejä tumppuja. Olihan niitä kahdet, mutta ei ne mihkään riitä! Vielä kahdet lisää piti saada. :) Perhosbambu Veikeestä, pinkki fleece Kangastukku.comista ja resori Eurokankaasta. Resoria oli liian vähän, siksi noin lyhyet varret. Hyvin toimivat silti. Fleece voi olla turhan lämmintä näin kesän tullessa, mutta onhan noita viileitäkin päiviä aina väliin mahtunut. Malli oma.


Vielä pikkujuttu jonka meinasin jättää esittelemättä, mutta näytetään nyt kuitenkin.. Oon joskus kattonu joltain sivustolta valmiita tilattavia lappuja, johon saa merkittyä koon tai pesuohjeet tai mitä nyt haluaakaan. Hinta on ollu sitä luokkaa kuitenkin että oon jättäny tilaamatta. Sinellistä (kai) ostin silittämällä pysyvän kangastussin parilla eurolla, ja kanttinauhaa saa halvalla kaikkialta. Tein muutaman lapun valmiiksi että tulee kans käytettyä. Joihinkin edellisiinkin ompeluksiin oon näitä laittanu, mut tuo kanttinauha menee rullalle pesussa. Kokeilin nyt että kestäisköhän suorempana, jos tikkaan laput ympäriinsä. Jää nähtäväksi. :)


Näiden jälkeen pitäis vaihtaa saumurilangat tummiksi, ja tehdä itselle paitoja.