Tämä Ottobren nettisivuilta tulostettu ohje on ollut jo pitkään mielessä että pitäis toteuttaa, ja tässä viimein kokeilun tulos. Kaikki kankaat velouria, tarkoituksena tuhota velourtilkkuja. Tilkkulaatikko se vaan näyttää yhtä täydeltä kuin ennenkin..
Silminä sekalaisia nappeja, täytteenä raajoissa riisiä ja vartaloissa herneitä. Täyttöaukon sulkemisessa oikasin ja ompelin peräpään umpeen ompelukoneella, enkä käsin siististi piilopistoilla.
Hauska, helppo ohje, ja nopea toteuttaa!
 


Seuraavaksi opetus siitä, kuinka totaalinen epäonnistuminen voi kääntyä ihan söpöksi lopputulokseksi.
Ostin Eurokankaasta ihanaa valkoista pörröfleeceä tarkotuksena tehdä Ellille ja tulokkaalle talvipipot. Etin vanhat käsityölehteni läpi ja vertailin ohjeita, ensiksi kokeilin uusimmasta lasten Ottobrestä peruspipon kaavaa. Lopputulos näytti venäläiseltä turkishatulta, joten vertailin kaavoja lisää. Parhaaksi koin oman kaavani viime talvelta, se löytyy tuolta jostain aiemmista postauksista.. Pipo oli muuten hyvä, mutta jostain kumman syystä en laittanut korkeutta tarpeeksi, ja Ellin korvat jäi lähes paljaiksi.
Olin sinnikäs ja saksin suikaleen hatun yläreunasta pois, ja ajattelin ommella siihen tilalle hiipan. Ensiksi leikkasin ihan liian kapean palan kangasta, ja toisella yrittämällä en tajunnut että sivuun jätetyt saumat tekevät hiipasta aika tönkön.
Hattu melkein jo kävi roskiksessa, mut sitten ajattelin että tää ei voi enää yhtään huonommaksi mennä, kokeilen pelastaa tilanteen saumoihin ommellun kuminauhan avulla. Valmiina pipo näytti siltä kuin Ellin päähän olisi pursotettu tötteröllinen kermavaahtoa, mutta hurjan suloinen tuo pipo käyttäjänsä päässä on! Ja takuulla lämmin.
Vuorena velouria, hiipan päässä pätkä satiininauhaa.


Pienelle tulokkaalle omilla kaavoilla pipo ja tumput, molemmat vuoritettu harmaalla velourilla. Tämä pipo saa luvan olla sopiva kerrasta..
Setti sopinee äitiyspakkauksen haalarin kanssa, samoja värisävyjä taitaa olla siinäkin kuvien perusteella.


Pörröfleeceä jäi vielä paljon, ja kovasti haluaisin siitä jotain söpöä saada aikaan. Pörröhaalareita vaan on jo vauvalle useampi, kaikki eri kokoja, ja oma torkkupeittokin on puikoilla. Ellille valkoinen on arka väri vaatteisiin, enkä itsekään tuosta kankaasta mitään tarvitse. Hankalaa! :)