Varsinkin tämmösiin postauksiin, joissa ei sen suurempia esitellä..
Tämän nyt ihan siksi tänne laitan, että vinkkejä otetaan vastaan. Ajattelin tehdä Ellille riisisosetta vihannesten sekaan lisättäväksi, ja muuten meni tosi hyvin ja tuli tasasta, mut soseutuksen jälkeen kypsä riisi vielä imaisi itseensä kaiken mahdollisen veden. Pöh.. Kumisia riisipalloja sain aikaan, vähän kehnonlaisesti sekottui ruokaan ja päälle Elli vielä irvisteli. Saanko tän onnistumaan ihan vaan sillä että ennen soseuttamista triplaan veden määrän vai oisko joku riisilaatu parempi muita tähän tarkotukseen? Poiskaan en viitsinyt kumipalloja heittää, täytyy katsella josko pakastuksen jälkeen sulattaessa rakenne vähän hajoais. Syön vaikka sit ite jos Ellille ei kelpaa. Mitenköhän nuo pomppis? :)


Samassa syssyssä höyrytettyä porkkanaa. Nam! Söin kuulemma pienenä porkkanaa niin paljon, että olin ihan oranssi vauva. Oli neuvolantäti kehunut kaunista väriä. :D
Vielä en oo Ellille syöttäny, ehkäpä jo huomenna voisinki antaa. Nyt parina päivänä tytsy on saanut jauhelihaa, soseen maku ei tainnut muuttua mitenkään kun niin hyvin uppoaa. Ja voi kun olisi ollut kamera vieressä ikuistamassa aapupuurohetkeä! Tein vahingossa iiison annoksen, ja ajattelin että hyvä jos Elli edes puolet tuosta söisi. Lusikallisten välissä suu aukesi aina ihan ammolleen, ja loput puurot piti kaapia lautaselta ettei varmastikaan jäänyt yhtään hukkaan. Liperin myllyn luomuohrajauhoista tehty, lisäksi hedelmäsosetta ja korvikejauhetta sotkettuna sekaan. Nam!


Tätä ei melkeen viittis erikseen tänne laittaa, mut tuli jotenki söpö. Meidän vaunujen rungossa on roikkunut sadesuojan pussukka, ja se on ollut hajoamispisteessä jo kauan. Piti siihen tehdä ehjä tilalle pul-paloista. Sadesuoja ei edelleenkään saanut uutta pussukkaa, mutta hyttyssuoja sai, tämä ihana norsupalanen riitti juuri ja juuri. Varastoistani löysin vieläpä just sopivan kokosen ja värisen vetskarinkin! Tarranauhat ens kerralla lähemmäs toisiaan, menee ihan ryttyyn tuo pussi noin.
Pinkkiä pulia riittäis sadesuojaankin, mut oiskohan mauton tuon ihanaisen norsun vieressä :D Tai sit laitan toiselle puolen vaunuja.
Yritin tehdä isompaa pussia öttömönkiäisistä pieniä ohuita paloja yhdistelemällä, mut yöllä tehdessä tein pari virhettä, purin, tein ja kyllästyin koko pussiin. Pääsi hoitolaukkuun pilttipurkkipussiksi, enkä arvannut miten kätevä! Niitä pussukoita ilmeisesti pitää saada hoitolaukkuun lisää, että varavaatteet ym. pysyy taskuttomassakin laukussa aina löydettävissä.


Kangastukku.comista tilasin pätkän mikrokuitufroteeta, jonka hain postista ja pesin tänään. Huomenna pääsen kokeilemaan, miten imeviä imuja siitä saa aikaan. Eräs tuttu äiti tilasi vauvansa harsovaippoihin minulta lisäimuja, ja kun omiimme olen käyttänyt ikivanhoja pyyhkeitä ym lumppuja, niin nyt piti ihan tilata imukangasta että saa tehtyä kaikin puolin uusia. Ensimmäinen oikea minulle esitetty vaippa-aiheinen tilaus siis. :)
Joskus olen vakavamminkin miettinyt tavaran tekemistä myyntiin, mutta vielä ei ole aikaa ollut niin paljoa ylimääräistä, että yli omien tarpeiden olisin voinut tehdä. Myös kokemusta ompelemisesta tarvitsisin paaaljon lisää, omakehitteisiä kaavoja, ja saumurin huollatuksen. Mut olishan se mukava.. Hinnat ei tulis olemaan päätähuimaavia, mutta kulut jos sais katettua ja vielä itselle jäis kangasrahaa, niin kaikki ois tyytyväisiä.

Bloggaamisiin!