Nyt taas heittää blogin aihealueista täysin toisaalle, mut pakko hehkuttaa! :) 
Ollaan mietitty mieheni kanssa akvaarion hankkimista jo pitkän aikaa, ja juuri ennen joulua miehen työkaveri halusi päästä omastaan eroon ja luovutti sen meille.
Mukana tuli arviolta 100l akvaario, hiekat, laitteet, yms. Itse vain kalat ja kasvit on ostettava, samoin jotain aineita veden kypsyttämiseen.
Hiekat olivat siis seisseet muovipussissa ainakin parisen viikkoa, ennenkuin ne kovalla kädellä ja kuumalla vedellä huuhtelin puhtaaksi ja laitoin akvaarioon.

Laitoin jo muutama päivä sitten vedet muhimaan lootaan, vaikka aineet on eläinkaupasta vielä ostamatta. En ole varma teinkö virheen, niin monenlaisia ohjeita kypsyttämiseen olen netistä lukenut.
Näin hiekan seassa jo alusta asti liikkumattomia kotiloita, mutta jostain syystä eilen alkoi kuhina, kun möyhensin hiekkaa uudestaan.
Yhtäkkiä kotiloita kiipeili seinillä ja koristeissa, hiekka vain nousi ja laski kun kotilot kaivautuivat piiloon.
Täytyy sanoa, että sitkeitä otuksia!
Joku viisaampi saa oikaista jos sanon väärin, mutta käsittääkseni nämä ovat akvaariossa enemmänkin haittaeläimiä.
Netistä eilen etsin tietoa, ja nämä kyseiset vaikuttavat kierteissarvikotiloilta, jotka eivät ehkä ole niin pahaksi, kuin postitorvikotilot.
Olenko oikeassa?

Ja kuinkahan paljon näitä mahtaa tulla lisää, jos nyt jo vilistää kymmeniä akvaariossa? Onko jotain tehokkaita konsteja kotiloiden määrän rajoittamiseen?
Netissä suositeltiin myös parin petokotilon hankkimista, harkittavaksi jää.

Tässä vielä kuva muutamasta, jossa näkyy suhteellisen selvästi kotilon malli.
Akvaarion sisustus pahasti kesken, mutta tässähän menee vielä monta viikkoa, ennenkuin kalat tulevat uiskentelemaan sinne.