Miten voi kesäaamut olla näin tuskasen kuumia? Elli herätti mut jo puol seittemän aikoihin, ja sillon tuntu jo että hiki virtas.. Ja lämpenee vaan! Pitää nauttia vielä näistä lämpösistä ennen talven pakkasia, sen verran harvinainen Suomen kesäksi ollut. Vauvalta vaan meinaa loppua kärsivällisyys, kun nenä aivan tukossa kesäflunssan takia ja ne vähätkin saadut unet menee tuskaillessa kuumuutta.. Herää aina hiestä märkänä ja nukahtaminen on työn ja tuskan takana.

Mutta käsitöihin siis. Ennen reissua mulla oli hetki aikaa tehdä tytölle lisää reissuvaatetta, ja pitkähihaisia bodeja ei nykyisessä koossa kamalasti ole. Kaava näissä se sama mikä melkeimpä kaikissa muissakin, ja koko on se sama 68. Alempaan laitoin kanttausten sijasta resorit, hyvin toimii vaikka trikoo on ohutta. Luonnossa värit on vähän kirkkaammat. Käytössä ovat olleet niin paljon kun vaan näillä helteillä voi.


Nämä ohuet trikoot tein omasta H&M:n paidasta jonka leikkelin kaavoiksi. Paita oli monesta kohtaa kulunut läpikuultavaksi, mutta leggingsien verran löysin ehjää kangasta. Kaavan tietoja en tähänkään sen enempää jaksa kaivaa, kuin että tällä olen tehnyt muutkin leggingsit mitä blogista löytyy. Ja koko 68.


Tämmönen pikkujuttu taas väliin.. Sadesuojapussi vaunuihin, samaan tyyliin kuin hyttysverkkopussi jonka oon ehtinyt jo esitellä. Pelkään vaan ettei vetoketju kestä, kun ei oikean kokoista mulla ollut ja tuon pätkän nappasin ikean rikki menneestä pukupussista. Pulia tämäkin tilattu joskus jostain, nuo tarranauhat samoten.


Lisää pikkujuttuja. Tämä on tuosta päivämäärästä saakka lojunut ompelupöydällä, kun en ole saanut aikaseksi silittää kuvaa kiinni. On muka niin iso vaiva ollut! Tämmöiset lorupussit tehtiin perhevalmennuksessa, tai siis valmiille pussille painettiin pientemme jalanjäljet kangasväreillä. Tästä innostuneena ystävän kanssa kotona painettiin lastemme jalkojen ja käsien jälkiä paperille, joista askartelin äitienpäiväkortit ja muistot kummeille. Ne kaikki sain perille suunnilleen viikko sit :D Yksi taulu vielä odottaa kummiansa, jos tunnistat itsesi niin tuleppa kahville ja hakemaan se pois. :)


Ja mitähän vielä.. Ainiin, eilisen myöhäisyön valmistuneet! Kesähelteillähän on ihana neuloa, kun kädet hikoaa entisestään. Silti oli ihan pakko saada tehdä Ellille sukat viileisiin kesäiltoihin, kun googlettamalla bongasin söpön ohjeen täältä. Sukka näytti niin nätiltä etten jaksanut alkaa edes omanlaista kuviota soveltaa, värit vaan vaihdoin aurinkoisemmiksi. Käsialani on niin napakkaa että varresta tuli ohjetta kapeampi, sukat meni Ellille vielä jotenkuten mutta talvella ei varmaankaan enää mahdu. Höh.. En muistanutkaan, miten aikaavievää ja hidasta neulominen on!


Joissakin kuvissa vilahtelee kaunis parvekkeemme kauniine pyykkitelineineen taustalla. Monet ovat kesäisin kuvanneet käsityönsä kauniisti luonnossa blogeihinsa, joten munkin piti. :D Parvekkeen seinät on sammaloitunutta betonia ja kaidekin taitaa olla ruosteessa.

Tyttö heräs aamu-uniltaan, nyt puuron keittoon!