Mikä näiden tekemisessä viehättää? Mies teki samaan aikaan vieressä meille aikuisemmille ruokaa, mutta se ei vaan jotenki osannu innostaa ollenkaan. Mie siinä vieressä ihan mielissäni pilkoin bataattia ja kuorin tomaattia. :) Meidän ruokaan menneen tomaatin pilkkominen taas oli totaalisen tylsää.

Elli täytti muutama päivä sit 5kk, ja lihat saa nyt astua ruokailussa kehiin. Jos kaupassa oisin puhkunu intoa, niin oisin varmaan käynyt ettimässä jotain ihanaa luomua jänteetöntä täyslihapihviä, mutta kun tuo ruokaostostelu kuuluu kans mun inhokkilistalle niin vedin välistä mausteetonta&suolaamatonta jauhelihaa, kun ukkokulta sitä paisto. Suristelin sauvasekottimen lisäosalla jauhelihan enemmän jauhelihaks, ja yksittäispakkasin n. teelusikallisia elmukelmuun pakkaseen. Oiskohan ollu sika-nautaa tämä.


Kauppareissulla mukaan tarttui höyrytyssiivilä. Ihana keksintö! Höyryttelin kesäkurpitsat siinä sopiviksi, soseutin ja laitoin ihan vaan lirauksen rypsiöljyä sekaan. Iltapalalla sekoitin Ellille bataatin sekaan tätä pari teelusikallista, ja sose uppos ennennäkemättömällä vauhdilla. Tais jäädä bataatti-parsakaali kakkoseks!


Tomaattia haluaisin varovasti Ellille maistattaa, mutten oikeen tienny miten sen valmistais.. Höyryttääkö vai eikö. Kuorin sit vaan tomaatit ja soseutin, saa nähdä allergisoiko ja kuinka pahasti.


Lopuks läjä bataattia, se kun on perustana meillä kaikille vihannessoseille. Peruna pariin kertaan kokeiltuna aiheutti Ellille semmoset vatsanväänteet, että suosiolla lykätään uutta kokeilukertaa. Perunattomuus ei haittaa mua ollenkaan, koska meillä ei syödä raakana ostettua perunaa käytännössä yhtään. Joskus kyllä muussia tehdään, mut pakastelohkoperunoita ja ranskiksia sit vähän useammin (n. kerran kolmessa kuukaudessa). Erilaiset pastat ja riisit on maistuvampia, ja mulla on tunne että bataattia tullaan syömään paljon, kunhan Elli siirtyy samoihin ruokiin meidän kanssa.
Tähän (myös höyrytettyyn) bataattisatsiin lisäsin n. 2tl rypsiöljyä päivää kohden, neuvolassa kehotettiin sitä omatekoseen vauvanruokaan laittamaan. Kuulemma aivoille erityisen tärkeää, ja saapa siitä myös lisäenergiaa kätevästi.


Ensimmäinen ja vielä ainut kaurapuurokokeilu tehtiin Ellin 5-kuispäivänä, ja vaikka hiutaleet oli jauhettu surtsimella, niin mahakipuitkuthan se aiheutti. Kokeneemmat äidit kertokaa, jatkanko vain kaurapuuron testaamista, vai kokeilisinko ohrajauhoista tehtyä puuroa? Neuvolassa myös terkkamme vinkkasi riisihiutalepuurosta, mutta kotimaista ois vauvalle kovin kiva antaa. Täällä ei vielä riisi kasva..
Maissijauhopuurolla Elli totutteli kiinteisiin, ja ainakin silloin se oli suurta herkkua. Kaupassa myydään myös vauvapuurojauheita maustettuina, mutta jostain syystä haluaisin kokeilla ensin jotain semmoista, mitä me voitais yhdessä syödä aamupalalla. Ellin puuro tietty maustettuna korvikejauholla ja hedelmäsoseella.