Ajattelin tehdä hurjan laajennuksen blogiini, ja siirtyä sen verran ompelukoneelta hellan ääreen, että käsittelisin tulevaisuudessa ehkä jopa myös vauvanruokia.
Ja tämä aihe on sikäli kummallinen, että viihdyn keittiössä vauvansoseita tehdessä! En melkein malttanut odottaa, että pääsen kaupasta kotiin näitä valmistamaan.
Omituista... Ehkä se tekemisen helppous ja palkitsevuus, kun ensimmäiset lusikalliset päristellään pitkin keittiön seiniä..
Tähän asti ollaan maisteltu peruna-porkkanasosetta, joka on ollut totaalisen yöööök, ja taitaa saada tytön mahankin kipeäksi.. Bataatti taas alkoi melkein heti maistumaan, eikä aiheuta vatsanväänteitä. Maissipuuro maissijauhoista ja korvikkeesta tehtynä on suurinta lusikoitavaa herkkua mitä Elli tietää.
Luumusosetta (kaupan) maisteltiin, eikä sitä tainnut mennä mahaan tippaakaan. Sai vielä aikaan semmoset irvistykset, että äiti armahti vauvaa ja söi itse soseet loppuun. :) On muuten mielettömän hyvää!!!
Kaupan päärynäsosekaan ei vielä hurraahuutoja saanut, mutta kokeillaan kyllä uudestaan.

Tänään siis valmistui kukkakaalisosetta, taisipa olla vielä luomua.
Ihan vaan keitin paloitellun kukkakaalin pehmeäksi, soseutin ja sekoitin vähän keitinvettä sekaan. Kuvassa soseet menossa pakkaseen. Vielä en tytölle sitä maistattanut, saa nähdä minkälaiset irvistykset tästä tulee. Onko kenelläkään kokemuksia, miten on kukkakaali vauvalle maistunut?


Toisena parsakaalisosetta, valmistin samalla tavalla kuin edellisenkin. Olisikohan ollut luomua tämäkin..
Mites kokemukset parsakaalista? Maistuuko pelkästään, vai sekoitatteko johonkin?


Muutaman hedelmäsoseen olen ostanut kaupasta, mutta haluaisin tehdä niistäkin suurimman osan itse. Mitä niistä ei kannata tehdä itse? Mango voisi olla hankala, mutta entäs persikka?
Olisin iloinen kokemuksista, reseptejä saa jakaa mulle vapaasti. :)