nyt, ja jos kankaita riittää niin päivityksiä tulee taas tiuhaan.

Juhannukseksi lähdettiin meidän pienen perheen voimin reissuun, ja perjantaina myöhään yöllä tultiin kotiin takas. Oltiin me välissä viikko kotona pesemässä pyykkiä, mutta ei siinä vielä arkeen päässy käsiksi. Ellin yksi kummitädeistä vietti meillä lomaansa, joten tuli luuhattua rannalla ja kaupungilla nekin päivät.

Loman aikana kävimme joka suunnassa Suomea (ja jopa Haaparannassa käytiin), kilometrejä kertyi auton mittariin järkyttävät lukemat. Urheasti Ellikin jaksoi reissata, vaikka viimeiset sadat kilometrit puuduttikin meidän pientä touhupeppua aiiika lailla.

Käsitöitä en lomalla ennättänyt juurikaan tehdä, mutta bloggaamatta on jäänyt pari reissua varten tehtyä tekelettä, ja nyt arjen taas alettua oon saanu muutaman jutun valmiiksi. Kaikista en voi vielä kuvia näyttää, mukaan mahtuu pari vauvalahjaa.

Ostin pari päivää sitten uusimman Ottobren, mieletön pakkaus! Se on selattu nyt vähintään 20 kertaa läpi, oon lukenu ohjeitakin jo läpi kun kuvat kävi tutuiksi. :D Sieltä löyty ihana kaava ulkohousuille ja farkuille pienin eroin, yhdistelin niitä ja kaivoin hyllyltä vanhojen farkkujen jäänteitä. Aluksi ideana oli tehdä rönttähousut Ellille, että saa ulkona kontata eikä housujen puolesta tarviis pelätä. Housut siis minun ja mieheni vanhoista farkuista, resorit niihin on äidiltäni perittyjä (90-luvun alkupuoleltako äiti?) ja vuori taisi olla anopilta saatua vanhaa puuvillakangasta. Ainut uusi asia on kuminauha vyötärökappaleen sisällä.Lopputulos olikin niin hauskan näkönen, että näillä ei taideta ulkona pahemmin konttailla.. Koko 74 cm, menee syksyn viileillä ilmoilla hyvin.Taakse ylös hyödynsin ukkokullan farkkujen lahkeensuiden hienoja rypytyksiä. Ohjeessa käskettiin tikkaamaan 2 tai 3 tikkiä vierekkäin, mutta laiskana päätin että yksi tikkaus riittää. Ainoastaan takataskuihin tein tuplatikit, mutta eipä ne paljoa vaaleaa farkkua vasten näy. Alunperin meinasin jättää taskutkin pois, paikkataskuja kun en ollut tehnyt  yläasteen jälkeen varmaan mihinkään. Tän jälkeen nähdään kyllä taskuja!

Resorikankaita oli niin pienet määrät, etten saanut samanlaisia lahkeisiin ja vyötärölle. Nyt kun valmista katselee, niin eipä tuo haittaa ollenkaan, tummaa ja vaaleaa on muutenkin näissä sekasin.Vuorikin on sävyihin sopivaa tottakai!

Tällä kaavalla tulee varmasti tehtyä lisää, puuvillakankaista voisi saada nättejä sisähousuja ja miksei myös sametista ja vaikka flanellista vuorellisia kyläilyhousuja talveksi.

Huomenna postailen ehkä lisää, jos ennätän.

Ompelemisiin!