Kävin perjantaina lapsimessuilla, ja löysin Jossun (hei miten tohon nimeen saa liitettyä linkin kotisivuille?) pisteestä ihanaa, kauan haaveilemaani lintuset-kuosia. Pitihän sitä saada, ja pitihän siitä tehdä vaippoja. :) Perjantaina nämä jo pääasiassa tein, yhdestä jäi tarrat ompelematta. Käytiin vanhempieni luona viime yö viettämässä, jäi näiden esittely vasta tähän päivään.
Kaava on oma, muokattu edelleen hieman, ja näiden vaippojen jälkeen muokkasin taas. Tuolla on yksi pinkki odottamassa.
Valmisvaipoista minulla on Tirsokkaan verran kokemuksia, löysin pari nättiä kirppikseltä. Niissä on aivan liian valtavat aukot jaloille, ja Ottobren sisävaipan ohjeellakin tuli liikaa tilaa. Siinä on yksi syy suosia omatekoisia. Ja meillä käytetään pääasiassa harsoja imuina, ihan vaan pötkyläksi taiteltuna. Moniin vaippoihin mahtuu vain erittäin kapeaksi ommeltu tiimaimu, siinä toinen syy tehdä itse. Varmaan Ellin lähtiessä ihan kunnolla liikkeelle, täytyy alkaa tekemään tarpeeksi imukykyisiä kapeampia imuja. Ja kolmas syy itse tekemiseen on tietty tekeminen itse! Kestovaippailussahan jää hirmu iso osa kokematta jos pelkästään valmista ostaa. :) (mielipide)

Ekana lintuset-pulia ja coolmaxia. Coolmax myös Jossun messupisteestä. Tähän kokeilin ekaa kertaa laittaa kuminauhat kujiin niin, että ne on vain päistään ommeltu kiinni. Coolmax on ohuempaa kuin fleece, joten toimii paremmin tässä.


Tokana myös lintusia, mutta sisällä microfleece Kangastukku.comista. Tarranauhat näissä on riemunkirjavia, niitäkin pitäisi olla joka sävyä varastossa. Eihän vaippa toimi jos tarranauhat ei soinnu kankaisiin. :D


Viimesenä pinkit pul ja microfleece Kangastukku.comista. Oi, kun olisi myös ruskea sisus...


Ja tokihan loppuun on saatava yhteispotretti...


Ompelin näitä yömyöhään, ja ison osan ompelukoneella käsin veivaamalla ettei koko kerrostalo jyrise. Tarrat meni vinoon taas kerran, ja tikkaukset on epäsiistit monessa kohtaa.. Täytyy alkaa tosissaan petraamaan, vanhan perfektionistin melkein hävettää esitellä yhtään lähempää näitä. (taas mielipide)

Ompelemisiin!