Tarranauhat saapuivat, ja sainkin jo kaksi vaippaa valmiiksi. Vielä läjä odottamassa sopivaa hetkeä, että saisin ne tehtyä. Ellin hoitaminen on ykkösasia tottakai, ja neitokainen on jo niin iso tyttö ettei enää nuku 24/7. Kovasti haluaa seurustella ja selittää asioitaan, eikä viihdy kauaa ilman, että saa ihmisnaamaa katella. Ompeleminen tapahtuu nykyään parin minuutin pätkissä, joten helpompaa yleensä on tehdä jotain muuta, mihin Ellin voi ottaa osalliseks. :)
Tässä kuitenkin ensimmäinen vaippa. Myllymuksuilta öttömönkiäisiä päällä, alla keltaista microfleeceä eurokankaan palalaarista. Tarroja ei nyt harmivaan kuvassa näy, ne ovat kirkkaan keltaiset myös. Pirteä tulee sen ainaisen valkoisen sijasta! Tein taas saman mokan kuin keltaraitaisen vaipankin kanssa, eli unohdin leikatessa taskunsuun ulokkeet kokonaan.. Noh, kuorena se keltaraitainenkin on hyvin toiminut, joten eipäs päässyt harmittamaan. :) Jospa jo ensi kerralla muistaisin! Ai niin, kaavana taas se Ottobren kaavasta muokkailtu (tällä kertaa JO 62/68). Tosin kai sitä voisi jo omaksi kaavakseen sanoa, alkuperäisestä jäljellä on vain pituusmitta.

Toisena Myllymuksuilta kukkakuvioista fleeceä, vuorena edelleen Eurokankaan palalaarin microfleeceä, tarrat ruskeat. Ylisöpö vaippa tuli! Kaava myös oma, tosin erilainen kuin öttömönkiäisissä.


Viimeisenä muutama phs, kaikissa kosteussulkuna microfleece, imuina trikoita ja flanellia, ihoa vasten velouria ja trikoita. Erittäin kätevä tapa tuhota jämätilkkuja! Näitä on tarkotus tehdä lisää PULin kanssa, saa nähdä mitä tulee.. Pari koekappaletta jo tein ja pilasin, seuraavaksi taistelen järeimmin asein. Jostain blogista luin, että kun PULin liimaa muihin kankaisiin paperiliimalla, niin ommellessakin pysyy! Ja liiman pitäisi sitten lähteä pesussa pois kokonaan. Yleensä en esittele keskeneräisiä töitä, mutta näistä puuttuvat vain nepparit. Päivällä en voi hakata niitä kiinni mieheni nukkuessa yövuoron jälkeen, ja yöllä taas naapureilla voisi olla sanansa sanottavana. Sopivaa hetkeä siis odottavat nekin. Kaava on tulostettu kestovaippainfon sivuilta.


Kamalasti tekisi mieli ommella, mutta ei auta! Jospa vain tyytyisin leikkaamaan vaippoja valmiiksi, niin pääsisin huomenna niitä kokoamaan. Tulossa huipputyttömäisiä. ;)